Voor het produceren van staal uit erts is veel energie nodig. Voor het recyclen van metalen is veel minder energie nodig. Wij doen er alles aan om zo weinig mogelijk restmateriaal over te houden. Al het materiaal dat niet gebruikt wordt laten we recyclen. Daarnaast  proberen wij ons verbruik te verminderen en het bedrijf te verduurzamen.

Energie-efficiëntie

Bij Polder Staalproducties streven we naar een zo duurzaam mogelijk proces. Voor ons is energie-efficiëntie een belangrijk aandachtspunt. We maken gebruik van energie-efficiënte apparatuur en onze processen zijn dusdanig geoptimaliseerd om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. We zijn vastbesloten om onze energie-efficiëntie voort te zetten en te blijven zoeken naar manieren om onze impact op het milieu verder te verminderen.

Gerecyclede materialen

Ook het gebruik van gerecyclede materialen kan ons vooruit helpen in het verduurzamen van onze processen. Zo zorgen wij ervoor dat we gebruikte materialen hergebruiken, een voorbeeld hiervan zijn stans stempels die wij veelvuldig hergebruiken. Daarnaast maken wij veel gebruik van lasersnijden om zo efficiënt mogelijk met onze stalen platen om te gaan. Met lasersnijden is er weinig snijverlies, waardoor wij minder materiaal verbruiken.

Door onze ‘Lean manufacturing’ filosofie zorgen wij voor de realisatie van de maximale waarde voor de klant met zo min mogelijk verspilling. Wij zetten ook onze medewerkers duurzaam in. Voor ons is het belangrijk dat iedereen werkt in een omgeving waar hij/zij kan leren en ontwikkelen. Wij zorgen er ook voor dat dit kan. Daarnaast willen wij ook graag alle mensen van iedere leeftijd een plek geven om te kunnen werken van jong tot oud.

Duurzame producten

Wij werken voor klanten machines ontwerpen die lang mee gaan. Een levensduur van 20 tot 30 jaar is heel normaal en vinden wij belangrijk.

Circulariteit

Samen met klanten en brancheorganisaties denken we na hoe we onze industrie circulair kunnen maken.