Leveren op het juiste moment. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar in een complexe productieomgeving kan dit een grote uitdaging zijn.

High mix, low volume productie
Elke dag zijn wij bezig voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers. De orders variëren van een korte bewerkingstijd van 1 minuut tot een bewerkingstijd van ongeveer 8 uur. Dat wil zeggen dat de productie bestaat uit een grote diversiteit aan producten (high mix) met relatief kleine productieseries (low volume). Oftewel, maatwerk. In zo’n dynamische productieomgeving zijn er diverse onverwachte situaties die onze planning kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan machine storingen, personeelsuitval, leveringsproblemen bij onze leveranciers, of goederen die niet door onze kwaliteitscontrole komen.

Live inzicht
Een van de hoekstenen van onze leverbetrouwbaarheid is ons vermogen om realtime inzicht te hebben in de volledige productieomgeving. Ons geavanceerde plansysteem, gekoppeld aan ons ERP zorgt ervoor dat we constant inzicht hebben. Het waarschuwt proactief als een order te laat dreigt te komen, waardoor we direct kunnen handelen om mogelijke knelpunten op te lossen voordat deze de levering beïnvloeden. Hierdoor voorkomen we onvolledige orders en optimaliseren we de doorstroom.

Co-makership & Just- in Time levering
Bij Polder Staalproducties gaan we voor een hechte samenwerking, waarin we niet alleen (deel)processen uit handen nemen, maar fungeren als verlengstuk voor jouw maakbedrijf. Hierin is het zeer belangrijk dat er een goede afstemming is tussen de logistieke stromen en het productieproces, ook wel bekend als Just- in- Time levering. Het doel van deze methode is goede synchronisatie tussen de logistiek en productie, wat resulteert in minimale interne voorraden

Kortom, leverbetrouwbaarheid is een topprioriteit voor ons. Dit bereiken we door live inzicht te creëren, waardoor we vroegtijdig kunnen anticiperen op mogelijke knelpunten en elke dag weer een stap verder komen in het optimaliseren. We gaan voor een nauwe samenwerking en langdurige relaties met onze opdrachtgevers (co-makership), waarbij we graag fungeren als een verlengstuk van jouw maakbedrijf. Van engineering tot assemblage, samen gaan we voor het beste resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag met je in contact.