Verstoringen in de supply chain, last-minute annuleringen en aanpassingen van orders: er wordt veel flexibiliteit gevraagd van de maakindustrie. De trend naar kleinere bestelhoeveelheden en de toenemende vraag naar gepersonaliseerde producten zijn dagelijkse realiteiten voor veel productiebedrijven.  

Flexibliteit is daarmee is een cruciale factor geworden, maar dit mag niet ten koste gaan van kwaliteit. In deze blog bespreken we hoe we bij Polder Staalproducties flexibiliteit en kwaliteit samenbrengen.  

Mens en machine

Flexibiliteit begint bij een klantgerichte benadering. Elke dag zijn wij bezig voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers, met orders die variëren van een korte bewerkingstijd van 1 minuut tot een bewerkingstijd van ongeveer 8 uur. Dat wil zeggen dat de productie bestaat uit een grote diversiteit aan producten (high mix) met relatief kleine productieseries (low volume). Onze productieprocessen zijn ontworpen om snel en efficiënt aanpassingen te kunnen maken, ongeacht de grootte of complexiteit van het project.  

Een goede combinatie van mens en machine is belangrijk om deze flexibiliteit te kunnen waarborgen. Ervaren krachten, die op verschillende plekken inzetbaar zijn en kunnen werken met high-tech machines zoals lasrobots en lasersnijders. Deze combinatie zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en consistent hoge kwaliteit kunnen leveren. 

Total Quality Management

In elk project dat we aanpakken, staat het leveren van hoge kwaliteit voorop. Wij werken volgens de Total Quality Management (TQM) methode, wat betekent dat kwaliteit aan de basis ligt van alles wat we doen. We zijn constant bezig met het opsporen en voorkomen van fouten en streven ernaar om elke dag een beetje beter te worden. Meten is hierbij essentieel. Om precieze en nauwkeurige metingen te verkrijgen, maken we gebruik van 3D-scanners.  

Partner in productie

Bij Polder Staalproducties nemen we niet alleen (deel)processen uit handen, maar fungeren we als een verlengstuk van jouw maakbedrijf. Of je nu een klein project hebt of een grootschalige productieopdracht, wij staan klaar om de uitdaging aan te gaan. Samen verhogen we de flexibiliteit en kwaliteit van jouw productie.